Uusi kirkko

Kirkkotie 1, 94400 KEMINMAA

Uusi kirkko

Arkkitehti C.L. Engelin piirtämä Uusi kirkko on seurakunnan viides kirkko ja se on valmistunut vuonna 1827. Rakennustyön urakoi rakennusmestari Erik Korpp ja se valmistui neljässä vuodessa. Rahat kirkon rakentamiseen saatiin keisari Aleksanteri I:ltä, joka oli tuolloin kirkkoherrana toimineen Matias Castér´in tuttu. Kemin kirkonmäellä seisoi Uuden kirkon valmistumisen aikana kolme kivikirkkoa: keskiaikainen Pyhän Mikaelin kirkko, 1700-luvun viimeisinä vuosina rakennettu "keskimmäinen kirkko", ja Engelin piirtämä uusi, keltaiseksi rapattu kirkko.
Istumapaikkoja Uudessa kirkossa on noin 750. Urut ovat 29-äänikertaiset mekaaniset. Ne on valmistanut Urkurakentamo Tuomi vuonna 1975. Alttaritaulu on oululaisen J.G. Hedmanin maalaama "Jeesus ristillä".

Uuden kirkon alueella sijaitsee myös vuoden 1918 Vapaussodassa kaatuneille pystytetty korkea harmaakivinen patsas sekä sankarihauta-alue. Hautoja tällä alueella on 77. Koko aluetta yhdistää punakivinen sankariristi, jonka jalustassa on vuosiluvut 1939-1945. Tuomo Itkonen vihki sankariristin 10.7.1954 ja juhlasaarnan tilaisuudessa piti Johannes Björklund. Ristin suunnittelijasta ei ole tietoa.

Katso kuvia Keminmaan kirkosta tästä.

Katso video Keminmaan kirkosta tästä.

Kirkon vieressä on parkkitilaa.

Kirkkotie 1, 94400 KEMINMAA

Aamurukous

Aamurukous yhteisten asioiden puolesta.

Kirkkotie 1, 94400 KEMINMAA

Veteraanipäivän aaton konsertti

Konsertti, tervetuloa. Vapaa pääsy.