Vapaaehtoistoiminta

Seurakuntalaisten osallistuminen kuuluu seurakunnan perusolemukseen, koska kirkko on kohtaamisen yhteisö. Osallisuus toteutuu, kun seurakuntalaisella on tilaa toimia ja olla mukana seurakuntayhteisön rakentamisessa. Vapaaehtoistoiminta lujittaa seurakuntalaisten ja työntekijöiden kumppanuutta, yhdessä ja tasa-arvoisina toimimista yhteisen asian hyväksi.

Keminmaan seurakunnassa on tarjolla erilaisia vapaaehtoistehtäviä esimerkiksi diakonia-, lähetys- ja kasvatustyössä.

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi tästä.

Seurakunnassa toimii joukko vapaaehtoisia lähetystyön hyväksi. Tule Sinäkin mukaan toimintaan. Lähetyskirppis on avoinna lauantaisin klo 11-14 Väentuvalla. Lähetyspiiri kokoontuu maanantaisin Väentuvalla. Tervetuloa uudet ja entiset lähetyksen ystävät ideoimaan ja tekemään asioita lähetyksen hyväksi.

Diakoniatyössä vapaaehtoisia tarvitaan Suntionkulmassa kokoontuvan Eläkeläisten kyläpaikan päivystäjän tehtäviin. Myös henkilökohtaiseen lähimmäispalveluun sopii uusia vapaaehtoisia. Erilaisissa diakoniatyön yksittäisissä tapahtumissa vapaaehtoisille on tehtäviä esim tarjoilussa, avustettavien henkilöiden saattamisessa ja eri tilaisuuksien järjestelytehtävissä. Yhteisvastuukeräyksessä vapaaehtoisille on monenlaisia osallistumismahdollisuuksia.

Alakoululaisille suunnattu Donkkis toteutetaan yhteistyössä Ev.lut Kansanlähetyksen Lapinpiirin kanssa. Donkkis Big night- illat toimivat suurimmalta osaltaan vapaaehtoisten voimin, usein mukana on 20-30 aikuista. Kaikille löytyy tehtävää. Donkkis muotoutuu yhteisestä opetushetkestä sekä toiminta- ja tarjoilupisteiden kiertämisestä. Vapaaehtoiset toimivat kaikilla osa-alueilla. Toimintapisteissä on pieniä kilpailuja ja pelejä, joiden ohjaajina vapaaehtoiset toimivat. Tarjoilu toteutetaan jättinyyttäreinä. tarjoiluryhmä jakaa naposteltavat lapsille ja valvovat tarjoilupisteen järjestystä ja siisteyttä.