Joulukonsertti

Uusi kirkko

”Enkeli taivaan” Melodonnat, johtaa Tarja Vanhala Soitinyhtye, johtaa Antto Vanhala Vapaa pääsy, ohjelma 10€

”Enkeli taivaan” – joulukonsertit Keminmaassa ja Torniossa

Torniolainen naiskuoro Melodonnat on jo yli kahdenkymmenen vuoden ajan ilahduttanut musiikinystäviä taidokkaalla laulullaan ja heittäytyvillä esityksillään. Tänä jouluna Tarja Vanhalan johtama Melodonnat keskittyy joulumusiikkiin, joka on peräisin reformaation eli uskonpuhdistuksen ajalta 1500- ja 1600 -luvuilta. Keminmaan kirkossa ja Alatornion kirkossa kuultavat konsertit saavat nimensä yhdestä ajan tunnetuimmasta sävelmästä, Martti Lutherin virrestä ”Enkeli taivaan”.

Viisisataa vuotta sitten Saksassa alkanut reformaatio synnytti nopeasti hienon ja monipuolisen musiikkiperinteen. Konserteissa kuullaankin monenlaista joulumusiikkia virsisovituksista motetteihin ja urkusooloista kansanomaisiin veisuihin. Useimmissa kappaleissa on mukana myös soitinyhtye, jota johtaa ohjelmiston suunnitellut Antto Vanhala.