Vapaaehtoistoiminta

Seurakuntalaisten osallistuminen kuuluu seurakunnan perusolemukseen, koska kirkko on kohtaamisen yhteisö. Osallisuus toteutuu, kun seurakuntalaisella on tilaa toimia ja olla mukana seurakuntayhteisön rakentamisessa. Vapaaehtoistoiminta lujittaa seurakuntalaisten ja työntekijöiden kumppanuutta, yhdessä ja tasa-arvoisina toimimista yhteisen asian hyväksi.

Keminmaan seurakunnassa on tarjolla erilaisia vapaaehtoistehtäviä esimerkiksi diakonia-, lähetys- ja kasvatustyössä.

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi tästä.

Seurakunnassa toimii joukko vapaaehtoisia lähetystyön hyväksi. Tule Sinäkin mukaan toimintaan. Lähetyskirppis ja lahjapuoti Helmi sijaitseen Uudessa pappikassa ja  on avoinna keskiviikko- perjantai klo 11-17  ja lauantaisin klo 11-14 uudessa pappilassa. Lähetyspiiri kokoontuu maanantaisin parittomina viikkoina tammi-toukokuu ja syys-joulukuu  Vanhan pappilan asuntopäädyssä. Tervetuloa mukaan toimintaan - sekä entiset että uudet- tekemään asioita lähetyksen hyväksi.

Diakoniatyössä vapaaehtoisia tarvitaan Uuden Pappilan Pulssissa kokoontuvan Eläkeläisten avoimien ovien päivystäjän sekä Sunnuntaipulssin tehtäviin. Myös henkilökohtaiseen lähimmäispalveluun sopii uusia vapaaehtoisia. Erilaisissa diakoniatyön yksittäisissä tapahtumissa vapaaehtoisille on tehtäviä esim tarjoilussa, avustettavien henkilöiden saattamisessa ja eri tilaisuuksien järjestelytehtävissä. Yhteisvastuukeräyksessä vapaaehtoisille on monenlaisia osallistumismahdollisuuksia.

Alakoululaisille suunnattu Donkkis toteutetaan yhteistyössä Ev.lut Kansanlähetyksen Lapinpiirin kanssa. Donkkis Big night- illat toimivat suurimmalta osaltaan vapaaehtoisten voimin, usein mukana on 20-30 aikuista. Kaikille löytyy tehtävää. Donkkis muotoutuu yhteisestä opetushetkestä sekä toiminta- ja tarjoilupisteiden kiertämisestä. Vapaaehtoiset toimivat kaikilla osa-alueilla. Toimintapisteissä on pieniä kilpailuja ja pelejä, joiden ohjaajina vapaaehtoiset toimivat. Tarjoilu toteutetaan jättinyyttäreinä. tarjoiluryhmä jakaa naposteltavat lapsille ja valvovat tarjoilupisteen järjestystä ja siisteyttä.

Myös jumalanpalveluksiin ja hartauksiin olet tervetullut. Voit osallistua ja tulla mukaan kirkkoväärtiksi lukemaan tekstejä, rukoilemaan, kahvittamaan tai toivottamaan yhteiseen juhlaan tervetulleeksi. Voit ottaa yhteyttä pappeihin ja sopia mikä sinua erityisesti kiinnostaisi. Yhdessä tehden on Jumalan perheväen juhla kaikille yhteinen. Meillä on kaikilla erilaisia lahjoja, joilla voimme palvella ja olla yhdessä myös seurakunnan arjessa.