Mustarastas gospelyhtyeen konsertti

Mustarastas gospelyhtyeen konsertti Uusi kirkko

Tule kuuntelemaan Mustarastas gospelyhtyeen konserttia Keminmaan Uuteen kirkkoon 9.11.2019 klo 18.

Espoon Tapiolassa 1994 perustettu folk- yhtye Mustarastas täyttää tänä vuonna 25 vuotta. Yhtyeen musiikissa soi kansanmusiikille tunnusomaiset akustiset kielisoittimet, haitari, viulu, nyckelharpa, basso ja tinapilli. Myös moniääninen laulu on erittäin vahvaa. Mustarastaalla on vahvasti suomalaiskansallinen sointi, mutta siitä on helppo erottaa myös irlantilaisen kansanmusiikin sävyjä.

Mustarastaan teksteissä usein yhdistyy Suomen kansan luonteen tummat sävyt ja kristillinen traditio, mutta tekstien tunnustuksellisuudesta huolimatta kerronta noudattaa kansanmusiikille ominaista tarinointia ja kieli on myös tyylin mukaista. Sävellykset ja sanoitukset ovat etupäässä Kari Haapalan käsialaa, mutta myös muiden yhtyeen jäsenten kädenjälki on vahvasti edustettuna.

Mustarastaan musiikki on rikkonut rajoja ja tavoittanut niin nuoret kuin
vanhemmatkin kuulijat. Yhtye valittiin Kaustisten folkmusic –festivaalien juhlayhtyeeksi 2002. Yhtye on julkaissut ensimmäisen levynsä jo 1994, ja tuorein, "Purjeenpaikkaaja"-albumi on julkaistu 14.2. 2019. Se on jo yhtyeen 11. CD.

Mustarastaan yhteyshenkilö on Kari Haapala sirppisiipi@kolumbus.fi.

Kohtaamispaikka PULSSI

Rukouspiiri yli rajojen

Yhteinen rukouspiiri yli seurakuntarajojen

Vanha pappila

Miestenpiiri

Lassilan koulu

Nuorten ja aikuisten sählyvuoro

Yli 13 v. nuorten ja aikuisten yhteinen sählyvuoro.