TIEDOTE SEURAKUNTALAISILLE KOSKIEN KORONAVIRUSEPIDEMIAA

13.3.2020 08.59

Keminmaan seurakunnan toiminta poikkeustilan aikana

Maailmanlaajuisen koronaviruspandemian ja hallituksen esittämän poikkeustilan vuoksi Keminmaan seurakunta peruuttaa kaikki ei lakisääteiset yleisötilaisuudet ja mm. kerhotoiminnan. Lähetyksen kirpputori pidetään myös toistaiseksi suljettuna.

Jumalanpalveluksiakaan ei voida poikkeustilan aikana järjestää normaaliin tapaan. Ne pidetään suljetussa kirkossa ja ne ovat vain kuunneltavissa seurakuntamme nettisivulla sunnuntaisin klo 10. (keminmaanseurakunta.fi) Selvittelemme vielä kuvallisen lähetyksen käyttämistä jumalanpalveluksista. Kirkollisten toimitusten osalta maksimi osallistujamäärä on 10 henkilöä, johon sisältyvät myös pappi ja kanttori. Kasteiden ja avioliittoon vihkimisten osalta kannattaa pohtia, voitaisiinko niitä siirtää myöhemmäksi tai muuton osallistujamäärä rajoittuu niissäkin 10 henkilöön.

Papisto ja seurakunnan työntekijät ovat tavoitettavissa puhelimitse ja sähköpostilla normaaliin tapaan. Yksittäisten terveiden ihmisten tapaaminen on luonnollisesti edelleen mahdollista, kun huomioidaan turvaetäisyydet. Sielunhoitoa ja keskusteluapua annetaan pääsääntöisesti kuitenkin puhelimitse. Noudatamme valmiuslain ja hallituksen määräysten mukaisesti mm. riskiryhmiin kuuluvien ihmisten kohtaamisten kieltoja.

Vaikka muutokset toiminnassa ovat näin merkittäviä, ei meillä ole mitään hätää, eikä aihetta minkäänlaiseen pelkoon. On vain järkevää pyrkiä estämään virustorjuntoja, koska tartuntariski on tällä hetkellä kohtuullisen merkittävä useamman ihmisen välisissä kohtaamisissa.

Tämä ohjeistus on voimassa 13.4. saakka ja perustuu kirkkomme piispojen antamaan ohjeeseen, joka luonnollisesti noudattaa valtiohallinnon poikkeustilamääräyksiä. Seuraamme tilannetta viranomaistiedotteiden pohjalta ja toimimme sen mukaisesti. Tiedotamme asioista seurakuntamme nettisivulla sekä Facebookissa.

Pyrimme toimimaan tällaisissa asioissa järkevästi, luottaen kuitenkin Jumalan suureen suojelukseen. Mitään ei tapahdu Hänen tietämättään ja kaikella on jokin tarkoitus, vaikka emme sitä osaa ymmärtääkään. Nyt on paljon aihetta rukoukseen

Ps. 121

Minä kohotan katseeni vuoria kohti. Mistä saisin avun? Minä saan avun Herralta, häneltä, joka on luonut taivaan ja maan. Herra ei anna sinun jalkasi horjua, väsymättä hän varjelee. Ei hän väsy, ei nuku, hän on Israelin turva. Hän on suojaava varjo, hän on vartijasi, hän ei väisty viereltäsi. Päivällä ei aurinko vahingoita sinua eikä kuunvalo yöllä. Herra varjelee sinut kaikelta pahalta, hän suojelee koko elämäsi. Herra varjelee kaikki sinun askeleesi, sinun lähtösi ja tulosi nyt ja aina.

Ari Rautakoski, vt. kirkkoherra