Koronaohjeistusta

10.8.2020 12.33

Koronaohjeistusta

• Toivomme, että et osallistu yleisötilaisuuksiin, mikäli sinulla on flunssaoireita.
  • Jumalanpalveluksissa ja toimituksissa voi olla maksimissaan 500 henkilöä, mikäli turvaetäisyydet voidaan säilyttää. Käytännössä tilat asettavat väkimäärälle rajoituksen. Voimme ottaa turvaetäisyydet huomioiden osallistujia tilaisuuksiimme seuraavasti:
    • Keminmaan uusi kirkko, noin 150 - 200 henkilöä
    • Keminmaan vanha kirkko (Pyhän Mikaelin kirkko), enintään 30 - 40 henkilöä
    • Keminmaan seurakuntakeskus, enintään 80 henkilöä
    • Lautiosaaren seurakuntatalo, enintään 30 - 40 henkilöä
    • Väentupa, enintään 20 henkilöä
  • Muistotilaisuudet, kastejuhlat ja häät ovat yksityistilaisuuksia, joiden enimmäishenkilömäärä määrittyy tilojen koon perusteella. Seurakuntakeskuksen sali, Lautiosaaren seurakuntatalo ja väentupa ovat käytettävissä em. tilaisuuksiin tilakohtaiset osallistujarajoitukset huomioiden. Papit ja kanttori eivät osallistu toistaiseksi muistotilaisuuksiin ja muihin yksityistilaisuuksiin. Kotona tapahtuvat toimitukset sovitaan tapauskohtaisesti, mutta suositamme esim. kasteiden järjestämissä seurakuntamme avarammissa tiloissa.
  • Hautaansiunaamisissa suosittelemme edelleen suoraan haudalla tapahtuvaa siunaamista.
  • Jumalanpalvelukset ovat pääsääntöisesti messuja ja ne lähetetään edelleen nettiradion kautta kuultavaksi. Messut striimataan toistaiseksi myös Facebookin kautta.
  • Kirkon eteisessä on käsidesiautomaatti, jota toivomme seurakuntalaisten käyttävän sekä kirkkoon tullessaan että sieltä lähtiessään.
  • Messussa on tärkeä säilyttää turvaetäisyydet myös ehtoollisen jakamisen aikana. Ehtoollisella noudatetaan piispojen antamia tarkkoja hygieniaohjeita ja ehtoollisen jakajat käyttävät kasvomaskeja. Alttarikaiteellakin jätetään turvaetäisyydet toisiin ehtoollisvieraisiin. Messun alussa annetaan tarvittaessa tarkempia ohjeita ehtoolliskäytännöstä.
  • Kirkkoherranvirasto ja taloustoimisto toimivat suljettujen ovien takana toistaiseksi. Puhelimella tai sähköpostilla sopien henkilökohtainen asiointi on mahdollista.
  • Kirpputori on toiminnassa ja sielläkin noudatetaan turvaetäisyyksiä ja muita ohjeistuksia