Koronarajoitukset jatkuvat edelleen maaliskuun 18. päivään saakka

11.2.2021 23.38

• Lähes kaikki tilaisuudet 18.3.2021 saakka on peruutettu tai muutettu alle kymmenen hengen kokoontumisiksi.
  • Kirkkolain mukaiset jumalanpalvelukset ja kirkolliset toimitukset järjestetään.
  • Jumalanpalveluksissa kirkkotilassa saa olla läsnä vain 10 henkilöä, käytännössä se tarkoittaa sitä, että kirkossa on paikalla vain työntekijät ja mahdolliset avustajat. Kirkon ovet pidetään suljettuina. Jumalanpalveluksiin voi osallistua nettilähetysten kautta. Pyrimme järjestämään n. joka toinen sunnuntai mahdollisuuden ehtoollisen nauttimiseen. Se tapahtuu niin, että ehtoolliselle halukkaat seuraavat messua nettilähetyksen kautta ja saapuvat lähetyksen loputtua n. klo 10.50 kirkolle, jolloin kirkon ovet avataan ja seurakuntalaisilla on mahdollisuus yksityishenkilönä käydä kirkossa nauttimassa ehtoollista. Ehtoollisen jaon aikanakin maksimi osallistujamäärä kirkossa on 10 henkilöä ja pyydämme jokaista osallistujaa huolehtimaan turvaväleistä.
  • Päiväkerhoja on aloiteltu tammikuun lopulla, mutta osittain rajoitetulla tavalla. Kerhotoiminnasta ilmoitetaan ilmoittautuneille erikseen.
  • Seurakunnan työntekijät ovat tavattavissa puhelimitse ja viesteillä sekä sähköpostilla.
  • Kasteet suositellaan järjestettäväksi seurakunnan tiloissa, Keminmaan seurakuntakeskuksessa ja Lautiosaaren seurakuntatalolla tai muissa isommissa tiloissa, jotta turvaetäisyydet voidaan pitää. Kotikasteet ovat mahdollisia vain erityistapauksissa. Kastetoimituksen väkimäärä pitää rajoittaa 10 henkilöön.
  • Hautaan siunaamisissa suositellaan suoraan haudalla tapahtuvaa siunaamista. Mikäli siellä huolehditaan hyvin turvaväleistä ja maskin käytöstä, väkimäärä voinee ylittää hieman suosituksen mukaisen 10 hengen rajan. Ehtona on se, että osallistujat ovat lähiomaisia. Kirkossa tapahtuvassa siunaustilaisuudessa on käytännössä maskipakko ja turvaetäisyyksistä täytyy huolehtia hyvin. Muistotilaisuudet ovat yksityistilaisuuksia ja on omaisten vastuulla noudattaa annettuja rajoituksia. Suosituksena on, että muistotilaisuus voitaisiin siirtää myöhemmin pidettäväksi. Papit ja kanttori eivät pääsääntöisesti osallistu muistotilaisuuksiin.