Koronarajoitukset jatkuvat vielä helmikuun 18. päivään saakka

13.1.2021 16.49

• Lähes kaikki tilaisuudet 18.2.2021 saakka on peruutettu tai muutettu alle kymmenen hengen kokoontumisiksi.
  • Kirkkolain mukaiset jumalanpalvelukset ja kirkolliset toimitukset järjestetään.
  • Jumalanpalveluksissa kirkkotilassa saa olla läsnä vain 10 henkilöä, käytännössä se tarkoittaa sitä, että kirkossa on paikalla vain työntekijät ja mahdolliset avustajat. Kirkon ovet pidetään suljettuina. Jumalanpalveluksiin voi osallistua nettilähetysten kautta.
  • Päiväkerhoja voidaan mahdollisesti aloitella tammikuun lopulla, mutta ehkä rajoitetulla tavalla. Kerhojen alkamisesta ilmoitetaan myöhemmin.
  • Seurakunnan työntekijät ovat tavattavissa puhelimitse ja viesteillä sekä sähköpostilla.
  • Kasteet suositellaan järjestettäväksi seurakunnan tiloissa, Keminmaan seurakuntakeskuksessa ja Lautiosaaren seurakuntatalolla tai muissa isommissa tiloissa, jotta turvaetäisyydet voidaan pitää. Kotikasteet ovat mahdollisia vain erityistapauksissa. Kastetoimituksen väkimäärä pitää rajoittaa 10 henkilöön. Hyvin pieni jouston mahdollisuus osallistujamäärään on silloin, kun kaste tapahtuu seurakunnan tiloissa.
  • Hautaan siunaamisissa suositellaan suoraan haudalla tapahtuvaa siunaamista. Mikäli siellä huolehditaan hyvin turvaväleistä ja maskin käytöstä, väkimäärä voinee ylittää hieman suosituksen mukaisen 10 hengen rajan. Ehtona on se, että osallistujat ovat lähiomaisia. Kirkossa tapahtuvassa siunaustilaisuudessa on käytännössä maskipakko ja turvaetäisyyksistä täytyy huolehtia hyvin. Muistotilaisuudet ovat yksityistilaisuuksia ja on omaisten vastuulla, kuinka rajoituksia noudatetaan. Suosituksena on, että muistotilaisuus voitaisiin siirtää myöhemmin pidettäväksi. Papit ja kanttori eivät pääsääntöisesti osallistu muistotilaisuuksiin.