Koronatilanteen päivitystä 16.11.2021

16.11.2021 12.52

Vaikka Keminmaan kunnan hyvinvointilautakunta 15.11. tekemällään päätöksellä kieltää korkean riskin tapahtumat ja yli 50 hengen yleisötilaisuudet sekä yleiset kokoukset aikavälillä 19.11. - 17.12. 2021, voidaan todeta, ettei tämä päätös koske suoraan seurakunnallista toimintaa.

Voimme lain nojalla järjestää edelleen jumalanpalvelukset ja kirkolliset toimitukset ilman väkimäärärajoitteita, koska voimme mm. kirkossa noudattaa turvavälejä ja pyytää seurakuntalaisia käyttämään kasvomaskeja ja käsidesiä. Näissä tilaisuuksissa emme edellytä koronapassin käyttöä, emmekä muissakaan tilanteissa ryhdy vaatimaan koronapassia.

Muistotilaisuudet ovat yksityistilaisuuksia, vaikka ovatkin usein seurakunnan tiloissa. Niiden osalta toivomme omaisilta harkintaa tuon kunnan päätöksen hengessä. Seurakuntakeskuksessa voidaan järjestää turvallisesti jopa hieman yli 50 hengen muistotilaisuuksiakin, mutta esim. Lautiosaaren seurakuntatalon tilat ovat sen verran ahtaat, että toivomme omaisten rajoittavan väkimäärää korkeintaan n. 30 vieraaseen.

Luonnollisesti toimimme kunnan ja sairaanhoitopiirin antamien suositusten hengessä ja pyrimme omalta osaltamme turvaamaan kaikkien seurakuntalaisten terveyttä ja tilaisuuksien turvallisuutta. Valitettavasti täytyy todeta, että suositut Kauneimmat joululaulut ja osin myös joulukonsertit ovat tilanteen vuoksi kovastikin perumisuhan alla. Emme kuitenkaan tee vielä päätöksiä niiden peruuntumisesta, vaan seuraamme tilanteen kehittymistä.

Pyydämme kaikkia seurakuntalaisia harkitsemaan omaa osallistumistaan yleisen turvallisuuden nimissä. Mikäli koet olevasi flunssainen tai muuten sairaan oloinen, pyydämme, että et tulisi yleisötilaisuuksiin lainkaan. Tällä hetkellä on liikkeellä myös "normaaleja" muita flunssia, eikä niidenkään tartuttaminen toisiin ole suositeltavaa. Seurakuntamme suosittelee hyvin vahvasti koronarokotteen ottamista, se on samalla myös läheisten huomioimista. Kaikissa seurakunnan tilaisuuksissa on jälleen erittäin vahva maskisuositus.

Joudumme ratkaisemaan varmaan monen tilaisuuden osalta aivan tilaisuuskohtaisesti, voidaanko sitä järjestää, vai ei? Pyrimme tiedottamaan myös tilaisuuksien peruuttamisesta mahdollisimman monella tavalla. Seurakunnan nettisivu ja Facebook-sivut ovat nopeimpia tiedotuskanaviamme.

Toivomme ja rukoilemme sitä, että Jumala varjelisi ja suojelisi meitä kaikkia.