Virkatodistus

Virkatodistus on asiakirja, jossa näkyy henkilöstä kirkonkirjoissa olevat tiedot. Virkatodistus tarvitaan esimerkiksi perunkirjoitusta, perinnönjakoa tai pankkia varten hoidettaessa kuolleen henkilön raha-asioita. Keminmaan seurakunnan nykyiset ja entiset jäsenet voivat tilata virkatodistuksen siltä ajalta, kun he ovat olleet kirjoilla Keminmaan seurakunnassa.

Voit tilata virkatodistuksen tästä suojatulla lomakkeella tai soittamalla kirkkoherranviraston numeroon 0400 226 845.

Virkatodistus toimitetaan kahden viikon kuluessa.

Henkilön oikeuksien ja velvollisuuksien toteuttamiseksi Kirjurijäsentietojärjestelmästä tulostettu

todistus (ns. elää-todistus) on maksuton.

Todistuksesta peritään maksu seuraavasti:

1) kirkon yhteisestä jäsentietojärjestelmästä tulostetusta muusta kuin ”elää-todistuksesta” todistuksesta 9 euroa;

2) manuaalisesti laaditusta todistuksesta:

a) 9 euroa, jos siihen haetaan tietoa perhelehdistä;

b) 9 euroa, jos siihen haetaan tietoa kirjamuotoisista kirkonkirjoista ja tiedot koskevat todistuksen päähenkilön yksittäistä avio-liitto-, muutto tai kuolintietoa tai kirkollista toimitusta.

c) 30 euroa muusta kuin b-kohdassa tarkoitetusta kirkonkirjojen tietojen perusteella laaditusta todistuksesta; jos saman sisältöisiä  todistuksia tilataan kaksi tai useampia eri käyttötarkoituksiin, ensimmäisestä todistuksesta peritään 30 euroa ja jokaisesta seuraavasta 9 euroa;

3) kirkkoherranviraston tai keskusrekisterin hallussa olevan sukuselvitystoisteen kopiosta 9 euroa/sivu

Toimitusmaksu 5,50 €