Hautojen kesähoidot, peruskunnostukset ja hautapaikat

Huom. Kesähoidot 2024  tilattava 6.6. mennessä.

Haudan hoitoasiat, peruskunnostukset ja sukuhautojen paikannukset taloustoimistosta p. 0400 226 841, anne.ojala@evl.fi

Muut hautausmaata koskevat tiedustelut:
seurakuntamestari Sami Tapio p. 040 711 6243
seurakuntamestari Vesa Sandberg p. 040 137 1561
hautausmaan hoitaja Janne Hihnala p. 040 637 3648.

Hautajaisjärjestelyihin liittyvät asiat
kirkkoherranvirasto 0400 226 845, ma-ke klo 9.00-15.00

Alta löydät hautatoimeen liittyvät hinnastot:

Hautojen hoito- ja kunnostushinnat (pdf)

Hautapaikkamaksut (pdf)

Kesäksi haudanhoito

Taloustoimistosta voi tilata vielä torstaihin 6.6. saakka tulevaksi kesäksi haudanhoidon. Saadakseen haudalle kukat ja hoidon alkamaan juhannukseen mennessä, tulee maksusuoritus olla srk:n tilillä viim. 17.6. Hoito voi olla pelkkä kasteluhoito itse tuoduille kukille tai kukkahoito, jolloin hoito sisältää myös kukat. Pääsääntöisesti tarjottavat kukat ovat olleet ruusuja. Molempiin hoitotyyppeihin kuuluu myös haudan puhtaanapito. Huomaathan, että itse tuomasi kukat kastellaan hoitosuunnitelman mukaan vasta juhannuksesta alkaen.

Viime kesän hoitohaudoille on syksyllä jätetty ruusut paikoilleen. Elleivät omaiset ole poistaneet niitä, poistaa seurakunta ne kevätsiivouksen yhteydessä.

Hautojen kunnostukset voi tilata myös taloustoimistosta. Kunnostus voi olla kevyt pinnan siistiminen, tasaaminen ja hiekoittaminen. Kevyen kunnostuksen voi tehdä myös itse. Hautausmaalla on työkalut ja puutarhakärryt. Hiekkaa ja multaa haudoille voi hakea huoltorakennuksen takaa. Peruskunnostuksen yhteydessä maatöiden lisäksi asennetaan muistomerkki ja reunakivet takaisin paikalleen tai oikaistaan suoraksi.

Hautausmaa