Hautapaikat, hautojen kesähoidot ja peruskunnostukset

 

Hautojen kesähoitotilaukset 4.6. mennessä

Peruskunnostukset ja sukuhautojen paikannukset taloustoimistosta p. 0400 226 841

Muut hautausmaata koskevat tiedustelut  seurakuntamestari  Sami Tapio p. 040 711 6243
 
 
Hautajaisjärjestelyihin liittyvät asiat
kirkkoherranvirasto 0400 226 845, ma-ke klo 9.00-15.00
 

Alta löydät hautatoimeen liittyvät hinnastot:

Hautojen hoitohinnasto (pdf)

Hautapaikkamaksut (pdf)

Hautojen peruskunnostusmaksut (pdf)

Ajankohtaista hautausmaalta

 

HAUTAUSMAAN SIIVOUSTALKOOT

Keskiviikkona 24.5.2023 klo 9.00-14.00

Ota mukaan oma harava ja työhanskat, jos löytyy.

Kesätyöntekijät ovat paikanpäällä opastamassa.

Seurakuntatarjoaa talkoolaisille kahvit, mehut ja makkarat.

 

Siivoustyöt
Hautausmaalla on aloitettu siivoustyöt roskien, kynttilöiden ja kasvijäänteiden poisviennillä.  Omaiset voivat hautoja siistiessään lajitella maatuvat-, seka-, ja polttokelpoiset jätteet hautausmaan porttien lähettyvillä oleviin astioihin. Myös metallille ja pahville löytyy omat astiat. Hautauksen jälkeen kukkaseppeleet saavat olla hautakummulla pari viikkoa, jonka jälkeen omaiset voivat ne poistaa. Hoitohaudoilta kukkalaitteet poistetaan srk:n toimesta.


Kukkahoidot 4.6. mennessä
Hoidossa olevien hautojen kukkien istutus alkaa kesäkuun toisella viikolla sääolosuhteiden salliessa. Juhannukseen mennessä kukat on istutettu kaikille haudoille ja juhannuksesta alkaa myös kasteluhoidossa olevien hautojen hoitokausi. Hoitohautojen kukat ovat ruusuja ja hopealehtiä. Haudan kesähoitotilauksia otetaan vastaan 4.6. saakka.


Kunnostukset
Hautojen peruskunnostuksia tehdään toukokuusta syyskuun alkuun. Nurmihaudat, joille on tilattu uudet muistomerkit, nurmetetaan vasta juhannuksen jälkeen, kun muistomerkit on asennettu paikoilleen. Muualla hautausmaalla peruskunnostukset etenevät lohko kerrallaan, alkaen vanhalta hautausmaalta edeten uudelle hautausmaalle. Mikäli hauta on painunut, reunakivet ja muistomerkki ovat vinossa, voi tilata srk:lta haudan kunnostuksen. Tilauksia voi tehdä läpi kesän. Kevyen kunnostuksen haudalle voi tehdä myös itse. Hautausmaalta löytyy työkalut ja puutarhakärryt. Hiekkaa ja multaa haudoille voi hakea huoltorakennuksen takana olevista siiloista.


Hoitamattomat haudat
Tulevan kesän aikana on tarkoitus kartoittaa hoitamattomat haudat uuden hautausmaan lohkoilta II ja IV. 
Hoitamattomille haudoille ilmestyy kylttejä, joissa kehotetaan kunnostamaan hauta. Asiaan liittyvät tarkemmat tiedot käyvät ilmi kylteistä, jotka säilytetään haudoilla seuraavaan kesään saakka. Hoitamattomiksi todetut haudat ja niiden hautamuistomerkit käsitellään myöhemmin kirkkoneuvoston määrittämän toimintatavan mukaan. 
 

 

 

Hautausmaa