Yhteisvastuu 2023

Kampanja 2023 - Yhteisvastuu        Yhteisvastuu.fi

Koulukiusaamista vai kouluväkivaltaa?

Yhteisvastuukeräyksen kampanjalla halutaan kiinnittää huomiota nuorten lisääntyneeseen väkivaltaan ja siitä käytettäviin sanavalintoihin. Kampanja haastaa pohtimaan erityisesti koulukiusaamista ja kouluväkivaltaa sanoina. On tärkeää, että käytetään oikeita termejä, jotta kaikki ymmärtävät tekojen seuraukset ja vakavuuden. Tähän Yhteisvastuun kampanja haluaa tarttua.

Yhteisvastuun tuotoilla sovitellaan nuorten väkivaltatilanteita

Nuoren arvostavalla kohtaamisella voidaan päästä kiinni väkivaltatekojen juurisyihin ja vaikuttaa niihin. Yhteisvastuulla 2023 sovitellaan ja ratkaistaan nuorten väkivaltaa ja konflikteja. Kotimainen kumppani Aseman Lapset ry laajentaa työtään nuorten vakavien konfliktien ratkaisemiseksi mm. sovittelutoiminnan avulla. Lisäksi keräystuotosta osa jää seurakunnille nuorten tukemiseen ja auttamistyöhön.

Tuemme väkivallan vähentämiseksi tehtävää työtä maailmalla

Yhteisvastuukeräyksen avulla Kirkon Ulkomaanavun (KUA) katastrofirahasto tukee lasten ja nuorten kouluun paluuta viidellä alueella Keniassa. Pahin kuivuus neljään vuosikymmeneen on kasvattanut turvattomuutta ja saanut tuhannet lapset ja nuoret keskeyttämään koulunkäynnin.

 

Yhteisvastuukerääjät ja yhteisvastuuarpajaiset

Yhteisvastuukerääjät kulkevat ovelta ovelle keräyslippaiden kanssa, heiltä voi ostaa myös yhteisvastuuarpoja. 

Lahjoita yhteisvastuulle:

Olet valinnut kertalahjoituksen Keminmaan seurakunta (ekansio.com)

Osallistu yhteisvastuutapahtumiin!

Seuraa ilmoitteluamme - vuoden aikana järjestämme useita yhteisvastuutapahtumia, joissa iloa jaetaan molemmin puolin.