Hartauksia

Tälle sivulle tulee aika ajoin hartauksia, joita voit käydä lueskelemassa. Hengellistä ravintoa, iloa ja toivoa tekstien ja Raamatun äärellä.

Jokimaisema
Kiitos ajasta, jonka saamme vastaanottaa armostasi

Ikkuna Jumalan todellisuuteen - Minuuttihartaus

Jumalan silmissä arvokas

Jumala yksin tuntee tien viisauden luo. Hän yksin tietää, missä se asuu. Hän näkee maan ääriin saakka, hän näkee kaiken, mikä on taivaan alla. Kun hän antoi tuulelle voiman, kun hän osoitti vesille rajat, kun hän sääti määräajat sateelle ja avasi ukkosen jylinälle tien, silloin hän näki viisauden, punnitsi sen, otti sen palvelukseensa, piti sen kanssa neuvoa. Ihmiselle hän sanoi: ”Viisautta on Herran pelko, ymmärrystä se, että karttaa pahaa.” (Job.28:23–28)

Mielessäni on lause ”tänään ihmisenpuolikas, Jumalan silmissä aina arvokas.” Ihmisenpuolikkaiksi me saatamme itsemme aina välillä tuntea. Ehkä aina ei onnistu, tuntuu vajavaiselta ja epätäydelliseltä. Peilistä saattaa katsoa silloin tällöin ihminen, jota ei kestäisi katsoa. Elämän tie näyttää vaikealta, kulku on haastavaa, ihmisenpuolikkaana ei aina jaksaisi eteenpäin mennä. Joskus on se tien viitta meillä puolikkailla kadoksissa.

Joka hetki meille kuitenkin sanotaan: ”Jumalan silmissä aina arvokas”. Niin meitä jokaista yhdistää Jumalan rakkaus, rakkaus, joka kantaa kaiken puolikkuuden. Rakkaus, joka ohjaa meitä viisaasti. Rakkaus, joka kuljettaa meitä. Niin usein elämä on kaunista särkyvänä. Särkyväisinä ja ihmisenpuolikkaina sydämessämme on armo ja Jumalan rakkaus. Tuo rakkaus katsoo meitä jokaista ja yhdistää meidät toinen toisiimme. Jumala antaa huomata ilon ja toivon pienissä hetkissä. Elämän jokaisessa hetkessä Jumala katsoo meitä, ei katso vajavaista ja epätäydellistä vaan Jumala katsoo ihmettä, suurta ihmettä, joka taivaltaa Elämän tietä iäinen rakkaus turvanaan.

Herra, sinä tiedät paremmin kuin minä, kuka olen, mistä tulen ja minne menen. Missä olen huomenna ja miksi olen tänään tässä. Tiedät koko elämäni. Siksi luovutan omat suunnitelmani Sinulle – elääkseni Sinun suunnitelmasi mukaan, osana kokonaisuutta, jota sinä hallitset ja käsität. (Rukouksen kirjoittaja Kirsti Teittinen)