Länsi-Pohjan alue koronan leviämisvaiheessa

10.11.2021 13.55

Alueellinen pandemiatyöryhmä on tänään 10.11. todennut alueemme olevan jälleen koronan leviämisvaiheessa. Tiedotteessa sanotaan rajoituksia tulevan. Rajoituksista päättää kunta, eivätkä kunnan päättämät rajoitukset suoranaisesti sido seurakuntaa ja hengellistä toimintaa, mutta luonnollisesti toimimme saman tyylisillä rajoitteilla.

Oleellisinta tällä hetkellä on se, että mikäli on minkäänlaisia flunssaoireita, silloin täytyy pysyä kotona. Korona voi tarttua myös kaksi rokotetta saaneeseen ja hän voi olla myös tietämättäänkin viruksen kantaja ja tartuttaja. Sen vuoksi meidän jokaisen täytyy olla tarkkana, mikäli minkäänlaista koronaan viittaavaa oireilua itsessään havaitsee. Myös testiin kannattaa silloin pyrkiä.

Seurakunnan työntekijät ryhtyvät jälleen käyttämään maskeja kohdatessaan seurakuntalaisia. Mekin olemme haavoittuvaisia ja tällä pyrimme turvaamaan sitä, että työvoimaa riittää jumalanpalveluksiin, kirkollisiin toimituksiin ja sielunhoitoon, jotka ovat kirkkolakimme mukaisia pakollisesti ylläpidettäviä toimintoja myös poikkeuksellisien olojen aikana.

Suosittelemme myös hyvin vahvasti seurakuntalaisillemme maskin käyttöä kaikissa tilaisuuksissa. Toivomme voivamme pitää jumalanpalvelukset ja toimitukset avoimina ilman väkimäärärajoituksia.