Uutislistaukseen

Koronan tartuntariski edelleen hyvin suuri, rajoitukset voimassa 22.2.2022 saakka

13.1.2022 10.08

Lapin AVI antoi juuri joulun alla uusia koronaturvallisuuteen liittyviä päätöksiä, jotka vaikuttavat myös seurakunnan toimintaan. Uutena tuli mukaan tartuntatautilain 58 d §:n mukainen määräys, jossa velvoitetaan tiettyjä toimijoita järjestämään yleisölle avoimien ja rajatun asiakas- tai osallistujapiirin oleskeluun tarkoitettujen tilojen käyttö siten, että asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien sekä seurueiden lähikontaktin aiheuttamaa tartunnan riskiä voidaan ehkäistä. Tätä määräystä Lapin AVI jatkoi enallaan 10.1.2022.

Tämän tartuntatautilain 58 d §:n nojalla olemme päättäneet, että Keminmaan seurakunnan seurakuntakeskuksessa ja Lautiosaaren seurakuntatalossa enimmäisosallistujamäärä on alueen muiden rajoitusten mukainen 20 henkilöä. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että esim. muistotilaisuuksiin ei voi osallistua 20 henkilöä enempää. Työntekijöitä, mm. tarjoilijoita ja keittiöhenkilökuntaa ei lasketa tuohon 20 henkilön lukumäärään. Huomattavaa on se, että esimerkiksi kirkossa tai hautausmaalla olevan siunaustilaisuuden väkimäärää ei käytännössä rajoiteta, mutta muistotilaisuuksien osalta seurakunnan tiloissa noudatetaan tuota 20 hengen rajoitusta.

Oulun hiippakunnan tuomiokapitulilta 3.12. saadussa seurakuntia sitovassa ohjeessa todetaan, että sisätiloissa järjestettäviin jumalanpalveluksiin, kirkollisiin toimituksiin ja seurakunnan muuhun tavanomaiseen uskonnolliseen toimintaan voi ottaa viranomaisten asettamista kokoontumisrajoituksista huolimatta enintään 1/3 tilaan hyväksyttävästä enimmäisosallistujamäärästä. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Keminmaan uuden kirkon enimmäisosallistujamäärä em. tilaisuuksissa on 250 henkilöä. Luonnollisesti edellytämme, että näihin tilaisuuksiin tullaan terveinä, käytetään maskeja ja pidetään turvaetäisyyksistä huoli ja toivomme myös, että rokotukset olisivat ajan tasalla. Pidämme vielä sunnuntaiset jumalanpalvelukset messuina ja toivomme, että jokainen ehtoollisella kävijä huolehtisi erityisen tarkasti turvaväleistä sekä myös käsihygieniasta.  

Pyydämme kaikkia seurakuntalaisia harkitsemaan omaa osallistumistaan yleisen turvallisuuden nimissä. Mikäli koet olevasi flunssainen tai muuten sairaan oloinen, pyydämme, että et tulisi yleisötilaisuuksiin lainkaan.

Toimimme siis edelleen AVI:n, sairaanhoitopiirin ja kunnan antamien suositusten hengessä ja pyrimme omalta osaltamme turvaamaan kaikkien seurakuntalaisten terveyttä ja tilaisuuksien turvallisuutta.

Toivomme ja rukoilemme sitä, että Jumala varjelisi ja suojelisi meitä kaikkia myös alkaneena uutena vuotena 2022. Rajoituksista huolimatta pyrimme ylläpitämään toivon, rakkauden ja armon sanomaa esillä eri tilaisuuksissa. Sanomamme kiirii uudesta kirkosta myös nettiradion ja Facebook-striimien kautta kaikkialle maailmaan. 

Siunattua vuotta 2022!